Facebook       Linkedin       Twitter      


  • Moyenne : 0 (0 vote(s))
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul românilor

#1
Bună ziua tuturor!

Lansăm astăzi "Programul românilor", o iniţiativă fără precedent a consultării naţionale permanente şi a construcţiei programului politic al României în mod direct de către cetăţeni, în exteriorul partidelor politice tradiționale. Pentru claritatea maximă a acestei iniţiative, prezentăm aici o compilaţie de răspunsuri la principalele probleme pe care le anticipăm. Dacă totuşi aveţi o întrebare importantă care nu este abordată în acest document, va rugăm să scrieți un comentariu şi vom îmbogăţi conţinutul.
[Image: 750x500.png]

1. Este « Programul românilor » organizat de către sau pentru un partid politic?

NU! « Programul românilor » este o iniţiativă non-politică, care face parte din abordarea mai largă şi pur metodologică platformei DEMODYNE. Scopul DEMODYNE este acela de a permite guvernarea directă a cetăţenilor la nivel local şi naţional. Într-o democraţie reală, cetăţenii sunt conducătorii adevăraţi. Trebuie fim capabili să ieşim din concepţia mesianică şi ideologică a politicii (cultul liderului fără de care nu se poate, rigiditatea doctrinei ...).


2. Cine poate contribui la « Programul românilor » ?

Toţi cetăţenii români !

Crează un cont şi poţi posta ca şi cetăţean o propunere în tabloul de bord a platformei DEMODYNE ROMÂNIA 

(https://www.demodyne.org/country#allprop)

După publicare, există o etapă de discuţii cu durata de 14 zile (această durată este regenerabilă, adică faza de discuţii se mai poate prelungi cu încă 14 zile). În această fază fiecare poate comenta, dar propunerea nu se poate vota încă (etapă de votare nu este încă deschisă).
Autorul propunerii poate totuşi schimba textul propunerii pentru a reflecta discuţiile şi pentru a maximiza şansele de voturi pozitive ulterior.

Etapa de votare începe la sfârşitul etapei de discuţii. În această etapă, propunerea nu mai poate fi editată şi votarea este posibilă.
În cazul în care propunerea primeşte un număr mare de voturi iar media voturilor pozitive este destul de mare, propunerea trece la etapa următoare : integrarea programului ca „Măsură”.
Cu toate acestea, votul rămâne deschis chiar şi în această etapă fără nici o limită de timp până când Măsura nu este încheiată.

În cazul în care votul mediu pentru o Măsură devine negativ pentru o perioada îndelungată de timp, măsura este eliminată din Program şi devine o "simplă" propunere cetăţean.


3. Este Programul Românilor limitat la o anumită dată?

Nu. 
Noi credem că ciclurile de agitație intensivă din mass-media în perioada alegerilor, urmate de o lungă perioadă de dezinteres în dezvoltarea politicilor publice, sunt total contra-productive și demoralizatoare pentru cetățeni.
Consensul național și viziunea comună în viitorul României trebuie elaborată în mod continuu, structurată și total deschisă.
Noi credem că mass-media extreme cicluri de agitare care au precedat alegerile, urmate de perioade de neglijare relativă a ordinii publice, sunt total împotriva productive şi demoralizator pentru cetăţeni.
consens naţional şi viziune comună asupra viitorului Franţei trebuie să fie dezvoltate în mod continuu, structurat şi complet deschis.
Desigur, ar fi de dorit din partea candidaţilor pentru alegerile majore (prezidenţiale, legislative) să ia în considerare pe deplin consensul elaborat de cetăţenii (în caz contrar aceștia din urmă pot sancționa la urnele de votare).


4. Cum sunt prelucrate datele?

Platforma este liberă, gratuită, independentă şi gestionată de către o organizaţie non-profit cu sediul în Alsacia, Franţa (DirGovIn).
Datele cu caracter personal ale cetăţenilor cu privire la DEMODYNE rămân strict confidenţiale şi nu sunt partajate cu terţe părţi, indiferent că este vorba de administraţiile publice sau firme. Doar numele de utilizator (care poate fi pseudonim) ales de cetăţean apare în profil.
Utilizatorii sunt obligaţi să respecte legea şi condiţiile de utilizare a platformei DEMODYNE pentru tot ceea ce publică.
De asemenea, este recomandată utilizarea unui limbaj adecvat (fără trivialități) și o argumentare structurată.
Conţinutul publicat de către utilizatori este în uz public.
DEMODYNE structurează şi publică datele agregate şi statisticile ce reflectă voturile, dezbaterile, corelaţiile şi consensul realizat pe platforma.

Metodologia şi algoritmii sunt împărțite cu comunitatea - codul platformei este „Open Source” sub licența AGPLv3.
Répondre


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Utilisateur(s) parcourant ce sujet :
1 visiteur(s)


  Theme © 2014 iAndrew  
Moteur MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.